Головна » 2012 » Лютий » 14

Договір про закупівлю

Пункт 5 частини першої статті 1 Закону встановлює, що договір про закупівлю - договір, який укладається між замовником і учасником за результатами процедури закупівлі та передбачає надання послуг, виконання робіт або набуття права власності на товари за державні кошти.

КОМЕНТАР:

Сторони мають право при укладанні договору про закупівлю товарів, робіт чи послуг за державні кошти (далі - договір) замість найменувань "Замовник" та "Учасник" використовувати найменування сторін, передбачені Цивільним кодексом України та Господарським кодексом України для окремих видів договорів.

Щодо укладання тристоронніх договорів: типовий договір про закупівлю передбачає тільки дві сторони.
При встановленні в до ... Читати далі »

Переглядів: 20700 | Додав: master | Дата: 14.02.2012

Звітність щодо здійснення державних закупівель.

Звітність щодо проведення процедур державних закупівель поділяється на оперативну, яка складається окремо по кожній процедурі закупівлі, та підсумкову, яка містить інформації щодо проведених процедур за певний звітний період.

Звіт про результати проведення процедури закупівлі є одним з документів, які необхідні замовнику для здійснення оплати за договором про закупівлю. Так згідно статті 7 Закону органи Державної казначейської служби України до здійснення оплати за договорами про закупівлю перевіряють наявність та відповідність укладеного договору про закупівлю звіту про результати проведення процедури закупівлі, правильність їх оформлення відповідно до законодавства. Згідно наказу Державного казначейства України від 14 вересня 2010 року № 330 «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо переліку підтвердних документів, які надаються розпорядника ... Читати далі »

Переглядів: 5472 | Додав: master | Дата: 14.02.2012

Відкриті торги

Відкриті торги є основною процедурою закупівлі. Під час проведення процедури відкритих  торгів  пропозиції конкурсних торгів мають право подавати всі зацікавлені особи.

 1. Формування (складання) та затвердження річного плану закупівель.

При цьому:
- приймається рішення про затвердження плану закупівель;
- здійснюється вибір процедури.

Підстава: ст. 4, частина 4 ст.11 Закону

Документ та форма складання: протокол засідання ККТ ( у довільній формі) про затвердження річного плану. Річний план складається відповідно до  наказу Міністерства економіки  від 26.07.2010 № 922 «Про затвердження форм документів у сфері державних закупівель». 

Необхідність оприлюднення інформації на веб-порталі, строки: відсутня.

Необх ... Читати далі »

Переглядів: 4774 | Додав: master | Дата: 14.02.2012

Двоступеневі торги

Процедура двоступеневих торгів може застосовуватися за таких умов:
1) замовник не може визначити необхідні технічні, якісні характеристики (специфікації) товарів (робіт) або визначити вид послуг та якщо для прийняття оптимального рішення про закупівлю необхідно провести попередні переговори з учасниками;
2) предметом закупівлі є здійснення наукових досліджень, експериментів або розробок, виконання дослідно-конструкторських, будівельних робіт.

ПЕРШИЙ ЕТАП

1. Складання та затвердження річного плану закупівель (змін до нього).

При цьому:
- приймається рішення про затвердження плану закупівель
- здійснюється вибір процедури;

Підстава: ст. 4, частина 4 ст.11 Закону

Докумен ... Читати далі »

Переглядів: 2176 | Додав: master | Дата: 14.02.2012

Закупівля в одного учасника

Закупівля в одного учасника - це процедура, відповідно до якої замовник укладає договір про закупівлю з учасником після проведення переговорів з одним або кількома учасниками та акцепту пропозиції переможця процедури закупівлі в одного учасника.

Процедура закупівлі в одного учасника застосовується замовником як виняток у разі:

1) закупівлі творів мистецтва або закупівлі, пов'язаної із захистом прав інтелектуальної власності, або укладення договору про закупівлю з переможцем архітектурного чи мистецького конкурсу;

2) відсутності конкуренції (у тому числі з технічних причин) на товари, роботи чи послуги, які можуть бути поставлені, виконані чи надані тільки певним постачальником (виконавцем), за відсутності при цьому альтернативи;

... Читати далі »

Переглядів: 20457 | Додав: master | Дата: 14.02.2012

Запит цінових пропозицій

Замовник здійснює закупівлю шляхом застосування процедури запиту цінових пропозицій щодо товарів і послуг, для яких існує постійно діючий ринок, за умови, що їх вартість не перевищує 200 тисяч гривень.

1. Формування (складання) та затвердження річного плану закупівель (змін до нього).

При цьому:
- приймається рішення про затвердження плану закупівель
- здійснюється вибір процедури;

Підстава: ст. 4, частина 4 ст.11 Закону

Документ та форма складання: Протокол засідання ККТ (у довільній формі) про затвердження річного плану (змін до нього). Річний план складається відповідно до наказу Мінекономіки від 26.07.2010 № 922 «Про затвердження форм документів у сфері де ... Читати далі »

Переглядів: 3729 | Додав: master | Дата: 14.02.2012

Процедура попередньої кваліфікації

Процедура попередньої кваліфікації застосовується у разі необхідності попереднього визначення кваліфікаційної відповідності, фінансово-економічного стану та технічних і організаційних можливостей учасника. У разі проведення попередньої кваліфікації учасників до подальшої участі у торгах (конкурсних торгах) допускаються всі учасники попередньої кваліфікації, які пройшли таку кваліфікацію, але не менше двох. Для проведення попередньої кваліфікації учасників має бути не менше двох учасників.

1. Складання та затвердження річного плану закупівель (змін до нього).

При цьому:
- приймається рішення про затвердження плану закупівель
- здійснюється вибір процедури;

Підстава: ст. 4, частина 4 ст.11 Закону

Документ та форма складанн ... Читати далі »

Переглядів: 2468 | Додав: master | Дата: 14.02.2012

Розробка документації конкурсних торгів (ДКТ)

Закон встановлює обов’язкові вимоги до складу документації конкурсних торгів. Відповідно до частини другої статті 22 Закону документація конкурсних торгів повинна містити:

1) інструкцію з підготовки пропозицій конкурсних торгів;
2) кваліфікаційні критерії до учасників відповідно до статті 16, вимоги, встановлені статтею 17 цього Закону, та інформацію про спосіб документального підтвердження відповідності учасників встановленим критеріям та вимогам згідно із законодавством;
3) інформацію про необхідні технічні, якісні та кількісні характеристики предмета закупівлі, в тому числі відповідну технічну специфікацію (у разі потреби - плани, креслення, малюнки чи опис предмета закупівлі). При цьому технічна специфікація повинна містити: детальний опис товарів, робіт, пос ... Читати далі »
Переглядів: 7947 | Додав: master | Дата: 14.02.2012

Переглядів: 1454 | Додав: master | Дата: 14.02.2012

Розгляд питань щодо загальних положень Закону України «Про здійснення державних закупівель».

Державна закупівля (далі – закупівля) – це придбання замовником товарів, робіт і послуг за державні кошти у порядку, встановленому Законом України «Про здійснення державних закупівель» (далі – Закон).

Термін «закупівля» у розмінні Закону, як правило, використовується у більш широкому розумінні, ніж «купівля», та передбачає не тільки укладання договору купівлі-продажу (у розумінні Цивільного кодексу України), а й здійснення покупцем аналізу потреб у відповідній продукції, вибір постачальника (продавця) на конкурентних засадах, здійснення контролю за виконанням договору тощо.

Міжнародний досвід свідчить про те, що поє ... Читати далі »

Переглядів: 10378 | Додав: master | Дата: 14.02.2012

Вітаю Вас, Гість!
Четвер, 28.03.2024